Programma gezond & zeker live!

Onderstaand vind je de onderwerpen van het programma voor de eerste Gezond & Zeker LIVE! van 17 januari 2022!
Vanaf 13.00 uur start het live programma tot ongeveer 15.30 uur.

Plafondliften
Gezond & Zeker heeft de afgelopen twee jaar in samenwerking met de Zeeuwse zorg-organisatie SVRZ onderzoek gedaan naar de inzet van plafondliften. De resultaten van dit onderzoek zijn ronduit positief. Onderzoeker Hanneke Knibbe en SVRZ praten je bij over dit onderzoek. Wat zijn de resultaten en ervaringen?

Agressie in de zorg
Helaas komt agressie voor in de zorg. Effectief leren omgaan met boze of dwingende mensen is essentieel voor zorgprofessionals. Als eerste begint dit bij goed zorgen voor jezelf, je eigen grenzen weten aan te geven en rustig kunnen blijven in een spannende situatie. De tweede stap is het herkennen van het gedrag van de ander, waarom is er sprake van agressie? De derde stap is het geven van een bijpassende effectieve reactie. Trainer Ivo Spanjersberg laat je het verschil inzien tussen frustratie gedrag en dwingend, persoonlijk gedrag. Ook kijkt hij naar de effectieve manier om hier mee om te gaan, door middel van de ‘wapenkast’.

Stressbestendig in Corona-tijd
Voor zorgmedewerkers en hun leidinggevenden was en is Corona de ultieme stress test. Hoe ervaarden zij dat, hoe gingen wij daarmee om en wat zijn leerervaringen? Ronald Geelen (psycholoog) maakte de golven en quarantaines van nabij mee, en deelt zijn indrukken. En laat je ook jouw ervaringen delen.

Glijzeilen
Nathalie van Bergen-Bijveld van BrabantZorg neemt je mee in de nieuwe richtlijnen die gelden rondom glijzeil-gebruik. Ze gaat in op de verschillen tussen 1 en 2 laags glijzeilen en demonstreert dit live.

Flexibel, wendbaar en veerkracht
Wouter de Jong neemt je mee in zijn sportschool voor de geest en traint je brein. Hoe zorg je voor meer veerkracht en hoe blijf je wendbaar en flexibel? Zijn bijdrage tijdens Gezond & Zeker LIVE! is een proteïne shake voor je hersenen en helpt jou om meer effectiviteit en plezier in je werk te hebben!

Daarnaast lanceren we tijdens Gezond & Zeker LIVE! het BlijfGezond boekje! Alle deelnemers kunnen na afloop van Gezond & Zeker LIVE! het boekje gratis ontvangen.